fredag 17 september 2010

RÖSTA PÅ VÄNSTERPARTIET!!!

Jag älskar valdagen, det är då jag får möjlighet att påverka. Det är också då våra röster tillmäts samma värde. Det spelar ingen roll om man är hetro eller homo, kvinna eller man, invandrare eller svensk, sjukpensionär eller miljonär. Vi tillmäts bara samma värde en dag var fjärde år. Jag tycker varje dag borde vara som valdagen, därför röstar jag på Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet driver en politik för att minska klyftorna och för att hålla ihop samhället. Vänsterpartiet satsar på de som har det sämst, de som är mest utsatta. Vi vill höja underhållsbidragen för ensamstående föräldrar. Vi kämpar för rätten till heltid, rätten till tillsvidareanställning och för rätten att känna tryggheten när man förlorar jobbet. Vänsterparitet vill tillsammans med de andra rödgröna höja a-kassan och sänka avgifterna. Vi vill också att man ska känna sig trygg när man blir sjuk. Vi vill ta bort tidgränsen för sjukskrivning. Vi vill att man ska få vara sjukskriven så länge man är sjuk.

Vi i Vänsterpartiet håller den feministiska fanan högt, vi kämpar hårt för jämställdheten. Vi vill ha en individualiserad föräldraförsäkring för att pappor ska ta fullt ansvar för sina barn. Vänsterpartiet kämpar för kvinnors rätt till sina egna kroppar. Runt om i Sverige kämpar vi för att kvinnojourerna ska få mer pengar, att gymnasietjejer ska få rätten att lära sig feministiskt självförsvar på skoltid och att kommunen ska boka porrfria hotell. I riksdagen och europaparlamentet kämpar vi mot trafficking och prostitution. Till exempel vill vi skärpa sexköpslagen, det ska vara hårdare straff för män som tar sig rätten att köpa kvinnor.

Vill du att varje dag ska vara som valdagen? Vill du att allas röst ska höras lika starkt varje dag? Vill du ha ett samhälle utan klyftor? Då ska du rösta på Vänsterpartiet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar